ßßß Cookit - przepis na Muffiny z gruszkami i sokiem winogronowym

Muffiny z gruszkami i sokiem winogronowym

nazwa

Wykonanie

250 g miksu mąki bezglutenowej
½ łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
120 g trzcinowego cukru
½ łyżeczki cynamonu
½ łyżeczki mielonych goździków
300 ml soku winogronowego
5 łyżek oleju kokosowego (lub rzepakowego)
300 g gruszek
PRZEPIS NA 18 muffinek
Bezglutenowy
Wegański
Zawiera:
Cukier
1. W jednej misce wymieszaj mąkę, przyprawy i proszek do pieczenia, a w drugiej olej, sok winogronowy i cukier. 2. Przelej zawartość jednej miski do drugiej i dokładnie zamieszaj, aż do połączenia się składników. 3. Dodaj obrane i pokrojone w kosteczkę gruszki i wmieszaj je w ciasto. 4. Gotowe ciasto przełóż do wyłożonej papilotkami formy na muffinki i piecz przez 20 minut w 200°C.
Purée z dyni na dwa sposoby
Sałatka owocowa w słoiku
Źródło:http://bezokruszka.pl/muffiny-z-gruszkami-i-sokiem-winogronowym